Home
Menu
Zoek
Zoeken Annuleren

Groep 6

Welkom!

Wat leuk dat u/jij komt kijken op onze pagina! Groep 6 is een gezellige, hardwerkende groep van 10 jongens en 4 meisjes. We hebben 2 juffen. Op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag staat juf Marloes voor de klas. Op vrijdag werkt juf Maria. 
Op deze pagina kunt u lezen hoe wij werken en welke vakken wij hebben. Ook zal er regelmatig een bericht verschijnen over projecten of activiteiten die wij doen in de groep. Veel leesplezier!

Een dag in groep 6

Onze dag begint met stillezen of racelezen. Daarna hebben we godsdienst: het gebed, een bijbelverhaal en zingen. Na de dagopening starten we met rekenen. Verder hebben we technisch lezen, spelling en taal op de ochtend. 's Middags geschiedenis of aardrijkskunde, topo, begrijpend lezen, verkeer, handvaardigheid en techniek. Op woensdag hebben we een blokuur gym samen met groep 5. 

Chromebooks

We gebruiken de Chromebooks bij (bijna) alle vakken. Oefenen van de doelen, het maken van de opdrachten, het maken van een boekverslag... De kinderen hebben allemaal een eigen Chromebook. 

Eigen doelen

Naast de doelen die we in groep 6 moeten halen, werken de kinderen ook met eigen doelen. Dit kunnen nog doelen zijn uit groep 5, maar kunnen ook al doelen zijn uit groep 7. De doelen kunnen ze individueel halen, maar er kan ook samen worden gewerkt. Na een periode van 4 weken evalueren hoe het gegaan en kunnen doelen worden bijgesteld.

Leesvirusproject 

Van 29 januari t/m 13 april heerst er een virus in groep 6. Wanneer je besmet raakt met het virus kun je niet meer stoppen met lezen

Leesvirus is een project waarbij de kinderen 10 boeken lezen en uitwisselen, hun mening geven over de boeken en reageren op elkaars meningen. Hiermee bereiken de kinderen de volgende doelen: leesbevordering en leesplezier, toepassen van ICT-vaardigheden en communicatieve vaardigheden (formuleren van je mening en reacties uitlokken). Elke week zal er een vraag verschijnen op het internet en zal er een 'mening van de week' worden gekozen. Hier kunnen punten mee worden verdiend. Ook in de galerij van de leesvirussite komen er foto's van kunstwerken m.b.t. de 10 leesboeken. 

We hebben de eerste prijs gehaald!

Handvaardigheid i.c.m. het LeesvirusprojectDe favoriete leeshouding: poppetje van ijzerdraad, papier of aluminium en spuitlak.