Home
Menu
Zoek
Zoeken Annuleren

Groep 8


Welkom op de pagina van groep 8!

Groep 8 heeft 18 leerlingen en twee leerkrachten. Op maandag tot en met woensdag staat juf Elma voor de groep, op donderdag en vrijdag juf Sherilynn.

Er zijn 7 jongens en 11 meisjes.
Op dit moment  hebben we net de Route 8 achter de rug. We zijn druk bezig met de voorbereidingen voor Buchenwald, zoals sponsorzwemmen. 
De laatste SOVA
Afgelopen maandag hebben we de laatste SOVA-training gehad. We hebben veel onderwerpen besproken de afgelopen tijd, zoals social media, grenzen aangeven. De laatste training ging over samenwerking. Dit is ook goed te zien op de foto's!
-----------------------------------------------------

Buchenwald

Van maandag 28 mei t/m woensdag 30 mei zijn wij samen met OBS 't Koppel op kamp geweest. De eerste dag hebben we 8 uur in de bus gezeten om uiteindelijk bij de jeugdherberg aan te komen. 's Avonds hebben we het fotospel en een leuke speurtocht gedaan. De volgende ochtend moesten we er weer vroeg uit om op weg te gaan naar het kamp Buchenwald. Hier hebben we de verhalen van Roelof Kleve aangehoord en alles gezien. Wat was het indrukwekkend! Later op de middag zijn we nog naar het stadje Weimar geweest waar we even mochten winkelen. 's Avonds nog een creatieve opdracht gehad en daarna broodjes gebakken boven het kampvuur. De derde dag was helaas alweer de laatste en hebben we weer 8 uur in de bus gezeten. Gelukkig hebben we onderweg nog even gestopt om bij de Mc Donalds te eten!
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Sponsorzwemmen voor Buchenwald
Vrijdag 18 mei 2018 hebben we voor Buchenwald baantjes gezwommen in het zwembad in Nieuw-Weerdinge. Sommige kinderen zwommen per baantje voor een bedrag, andere kinderen hadden een vast bedrag opgehaald. Samen met het Koppel hebben we een bedrag van 1600 euro opgehaald! Een deel van het geld wordt besteed aan onze reis naar Buchenwald. De rest van het geld gaat naar een goed doel die ervoor zorgt dat ook andere scholen een bezoek kunnen brengen aan concentratiekampen. Fijn dat er zo veel ouders waren om ons aan te moedigen!-----------------------------------------------------
Voorstelling van Podiumplan
Donderdag 17 mei zijn we met groep 7 samen naar een voorstelling van het Podiumplan geweest. De voorstelling werd gegeven door het muzikale trio DieDrie. Veel muziek dus! Het onderwerp was Muziek en communiceren. Fijn dat er ouders waren die ons naar Emmen wilden brengen! Bedankt.

-----------------------------------------------------
Route 8
Wat zijn wij(juf Elma en juf Sherilynn) enorm trots op groep 8! We hebben als groep voldoende gescoord op de route 8. Daarom hebben we getrakteerd op tompouce. Wat hebben alle kinderen het onwijs goed gedaan! We hebben er hard voor gewerkt met zijn allen, maar het resultaat mag er zijn!!!-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Lost wings
11-04-2018 zijn we met groep 8 naar de onthulling van het oorlogsmonument voor een neergestort vliegtuig uit de Tweede Wereldoorlog geweest. Voor de onthulling zijn we in de Badde geweest voor een korte presentatie over wat er gebeurd is in de oorlogstijd in Nieuw-Weerdinge.


-------------------------------------------------------------------
Praktisch verkeersexamen
Donderdag 5 april hebben de kinderen meegedaan aan het praktisch verkeersexamen dat georganiseerd werd door de VVN Nieuw-Weerdinge. Hiervoor nog veel dank! Het was wat koud, maar wat hebben we het goed gedaan!
---------------------------------------------------------------------
Paasontbijt Kleve-project
Op donderdag 29 maart zijn we in de Badde geweest om samen met 't Koppel en het Kleve-comité ontbeten. Daarna hebben we geluisterd naar het indrukwekkende verhaal van meneer Verduin.
--------------------------------------------------------------------------------
Het vrijheidsbeeld
Met aardrijkskunde zijn we bezig geweest met de Verenigde Staten. Het onderwerp was: waarom emigreerden er zo veel mensen naar de VS? Wat was het eerste wat de mensen zagen toen ze in de VS aankwamen? Het antwoord is natuurlijk het vrijheidsbeeld. Dat hebben we geprobeerd te tekenen.


----------------------------------------------------------------------------
Een rodelbaan maken
We hebben gewerkt aan het maken van een bobsleebaan. De foto's staan hieronder. Amy, Annelie en Maaike hadden de snelste baan gebouwd!-------------------------------------------------------------------------------
Proefjes met techniek

Vandaag (08-02-2018) zijn we aan het oefenen geweest met proefjes. Het doel was om te onderzoeken wat er gebeurt met vloeibare slagroom als je dat oneindig lang schudt. Erg leerzaam en ook zeker lekker!