Home
Menu
Zoek
Zoeken Annuleren

01.2 - Onze school

Christelijk

De Bentetop is één van de twee scholen in Nieuw-Weerdinge. Onze school heeft een christelijke grondslag. Dit is merkbaar en zichtbaar tijdens onze dagopeningen en vieringen van christelijke feestdagen. Het team werkt vanuit een christelijke levensvisie samen met kinderen, ouders en met elkaar.

Directie

De dagelijkse leiding is in handen van de directeur. We nemen graag de tijd voor een afspraak, daarom kunt u het beste vooraf contact opnemen. Dit geldt ook voor een gesprek met de intern begeleider (ib-er).

Wanneer u ergens mee zit of vragen hebt met betrekking tot uw kind, dan is de leerkracht het eerste aanspreekpunt. U kunt daarvoor altijd  een afspraak maken na schooltijd.

De naam van de school

Een bentetop is een vroegbloeiend veengewas. Op onze school willen we kinderen laten groeien en bloeien.

Omgeving en geschiedenis

In 1920 werd de hervormde schoolvereniging opgericht door dominee L. Boer. In 1924 opende deze vereniging twee scholen voor Lager Volksonderwijs: één op de huidige plaats en één aan de Tramwijk, beide werden School met den Bijbel genoemd. Tijdens het 50-jarig bestaan in 1974 kreeg de school op de huidige locatie de naam De Bentetop. In 1985 werd de wet op het Basisonderwijs van kracht en werd kleuterschool Piggelmee samen met De Bentetop de nieuwe basisschool. Door de fusie met de Christelijke Nationale School in 1991 werd De Bentetop de enige christelijke school in Nieuw-Weerdinge.

In 2005 volgde de fusie met de Algemene Christelijke Basisschool De Wieke uit Roswinkel.

Inschrijven en aanmelden

In principe wordt elke aangemelde leerling op onze school toegelaten. Als ouders hun kind(eren) inschrijven, gaan we ervan uit dat ze de uitgangspunten, doelstellingen, afspraken en de christelijke en onderwijskundige identiteit van de school respecteren. De school bepaalt in welke groep een kind wordt geplaatst.

Binnen Viviani gaan we uit van passend onderwijs. Wanneer we een bij onze school aangemelde leerling geen passend onderwijs kunnen bieden, helpen we bij het zoeken naar een goede oplossing binnen de andere scholen van Viviani.

Wanneer ouders hun schoolgaande kind op onze school willen plaatsen, anders dan door een verhuizing, bepreken we dit eerst met de intern begeleider. Bij de school van herkomst vragen we informatie op over het kind en de eventuele zorgvraag. Als het binnen onze mogelijkheden ligt deze kinderen het onderwijs te bieden dat ze nodig hebben, zijn ook deze kinderen welkom en wordt de normale procedure verder gevolgd.

Media
  • School-geel