Home
Menu
Zoek
Zoeken Annuleren

02.2 - Onderwijstijd

Onderwijstijd

In onze school zorgen we voor voldoende lestijd. Dit wordt gemeten in leertijd per dag, per week en per schooljaar. Het wettelijk totaal minimum aantal lesuren van groep 1 tot en met 8 is 7.520 uur. Leerlingen in de eerste vier leerjaren (onderbouw) moeten ten minste 3.520 uur les krijgen. In de laatste vier leerjaren (bovenbouw) minimaal 3.760 uur. Er is geen wettelijk maximum aantal lesuren per dag, maar de school moet wel zorgen voor een evenwichtige verdeling van activiteiten over de dag. Op De Bentetop voldoen we ten minste aan deze wettelijke minimum eisen. Jaarlijks leggen we de vakantieregeling en daarmee ook het aantal lesuren ter advisering voor aan de MR.

Lestijden

Wij werken met een continurooster, het vijf-gelijke-dagenmodel. Dit betekent dat alle groepen alle dagen van 8.30 – 14.00 uur naar school gaan. Uitzondering is groep 1/2, zij gaan vier dagen en een ochtend naar school en zijn op vrijdagmiddag vrij.

Lichamelijke oefening

·      Groep 1 en 2
De kinderen van groep 1 en 2 bewegen dagelijks. Ze maken gebruik van het speellokaal en van hun plein en hebben een keer per week een gymles.

·      Groep 3 t/m 8
De kinderen hebben wekelijks gymnastiek in de Mondenhal. Ze hebben les van een vakleerkracht. 

Media
  • klok