Home
Menu
Zoek
Zoeken Annuleren

Groep 6 en 7 

Welkom

Dit is de pagina van groep 6 en 7. Wij zijn een gezellige groep met 23 leerlingen.
In groep 6 zitten 10 kinderen ( 3 jongens en 7 meisjes).
In groep 7 zitten 13 kinderen ( 9 jongens en 4 meisjes)
Op maandag en dinsdag staat juf Ageeth Klaassen voor de klas en op donderdag en vrijdag juf Janet Hemmen. Op woensdag werken de juffen om en om.

Op deze pagina houden wij u op de hoogte van de activiteiten en projecten in de groep.

NATIONALE VOGELTELLING

Vrijdag 26 januari hebben we meegedaan aan de vogeltelling. ‘s Morgens een spel om alle vogels te leren herkennen en ‘s middags met de verrekijkers en telformulieren op pad.
Hier een paar foto's. Alle foto's staan bij 'fotoalbum groep 5/7'


Erfgoedles  over het maken van vuur en het malen van graan in de Steentijd.

Dinsdag 17 april zijn we met groep 5 naar Nabershof geweest. Daar konden we in een gerestaureerde boerderij zien hoe er vuur werd gemaakt en hoe het graan gemalen werd. Na een korte pauze zijn we naar het Langgraf gelopen. Wat wisten de kinderen er al veel van! Geweldig!
Martine en Danielle hebben foto's gemaakt van de Grote Kerk in Emmen. De onderkant van de ze kerk is gemaakt van hele grote stenen uit de buurt.
 

Koningsspelen 2018

Wat hadden we een mazzel met het weer! En wat was alles goed georganiseerd. We zagen heel veel oranje/rood/wit/blauw in de kleding, het haar en op de gezichtjes.
Na het zingen van Het Wilhelmus lieten alle kinderen zien hoe goed ze geoefend hadden met het danslied FITLALA.
Na een ontbijt gingen groep 5 t/m 8 naar de sporthal en de leerlingen van groep 2 t/m 4 bleven op school om daar een spelletjescircuit te volgen.

Muziekvoorstelling 17 mei
Donderdag 17 mei zijn groep 7 en 8 naar een muziekvoorstelling geweest. Een leuke interactieve voorstelling. 3  muzikanten met heel veel verschillende instrumenten. De kinderen(en meerijdende ouders) waren erg enthousiast.


Het Rijksmuseum in Amsterdam
Donderdag 24 mei was het dan eindelijk zover. Met groep 6 en 7 naar het Rijksmuseum in Amsterdam. Juf Marloes heeft dit buitenkansje voor ons geregeld. De afgelopen tijd zijn we in de lessen al druk bezig geweest met
'De Gouden Eeuw'.
Wat een mooie ervaring, de foto's spreken voor zich.


Collegetour André Kuipers


De kinderen van groep 7 hadden zich opgegeven om mee te doen met een ontwerpwedstrijd. Ze konden het bijwonen van een College tour van André Kuipers de astronaut winnen.

De wedstrijd ging niet door, maar omdat we ons op hadden gegeven waren we wél verzekerd van een plekje op donderdag 8 juni op het Drenthe College in Emmen.

En wat voor een plekje…..we zaten vooraan bij het podium.

André Kuipers vertelde over zijn reis naar de ruimte. Hij liet zien dat wetenschap en techniek veel mogelijk maakt. Een geweldig mooie presentatie. Van te voren hadden we vragen ingestuurd. Van elke school mochten er kinderen op het podium komen. Gaby Zomer mocht voor onze school een vraag stellen ‘Hoe blijf je fit in de ruimte?’

’s Middags hadden we 2 workshops. De eerste ging over de gasplaneet Jupiter. De kinderen mochten proefjes doen met flesjes, azijn en backing soda en een ballon. 

Tijdens de 2e workshop mochten de kinderen met ‘Scratch jr’ hun eigen ruimteverhaal programmeren.

Wat een ervaring……
Van de College tour mochten jammergenoeg geen foto's gemaakt worden. Van de workshops wel.


Afsluiting van de Engelse lessen
Aan het eind van het schooljaar sluiten we de Engelse lessen af met een English Tea. De thee komt echt uit Engeland, er zijn biscuits en carrotcake. de hele les wordt er Engels gesproken.
Het was erg gezellig en de carrotcake was bijna helemaal op.