Home
Menu
Zoek
Zoeken Annuleren

Groep 7 en 8

Welkom

Dit is de pagina van groep 7 en 8. Wij zijn een gezellige groep met 24 leerlingen.
In groep 7 zitten 11 kinderen ( 4 jongens en 7 meisjes).
In groep 7 zitten 13 kinderen ( 9 jongens en 4 meisjes)
Onze juffen zijn: juf Janet en juf Elma

Schoolkamp

De tweede week gingen we al op Kamp. Dat was best wel spannend. We fietsten naar Hof Beel in Oberlangen in Duitsland. Klik

Foto's groep 7/8

voor de foto's.
 

Burgerschap

Behalve spelling, rekenen en lezen hebben we op school ook lessen in burgerschap. Het voorlezen van de troonrede was een goed moment om het over democratie te hebben. Een debat is een onderdeel van democratie. In de klas hebben we gedebatteerd over veranderingen op school.Ook lessen in techniek staan op ons rooster.

Hier moeten we een bibberspiraal maken. Vorige week hadden we al geleerd hoe we een stroomkring moesten maken.

        

en nog een foto


.

Kinderboekenweek 2019

De kinderboeken week 2019 werd geopend op het leerplein.
Het thema van dit jaar was 'Op Reis'. Juf Marloes had haar rugzak gevuld en ging op reis en nam de kinderen mee.
De afsluiting van de KBW bestond uit de school finale van de voorleeswedstrijd. In de klas waren de voorrondes gehouden en 6 kinderen gingen nu strijden om de titel voorleeskampioen van de Bentetop. Het niveau lag dit jaar erg hoog. De jury had het heel moeilijk. uiteindelijk werd Mylène Viel van groep 7 de winnaar van de Bentetop. Zij zal onze school gaan vertegenwoordigen in Emmen.
Experium .

Dinsdag hadden we onze eerste les programmeren. Dat viel nog niet mee. Veel rekenen en over elk stapje moest je nadenken. Maar leuk dat het was!
Maandag gaan we echt proberen of we de robots kunnen laten bewegen.

Hondsrug College

Het Experium is tot stand gekomen door een samenwerking met Viviani en het Hondsrug. Op 2 dec. was het zover. De kinderen van groep 7/8 vertrokken in alle vroegte naar Emmen  om daar het geleerde programmeren toe te passen. 
Ze kregen een korte instructie en daarna moesten ze aan de slag: Eerst een autootje  met motor van technisch lego bouwen, dan programmeren en tenslotte uitproberen en verbeteren. Het was voor sommige kinderen een hele klus. Anderen waren er wat meer bedreven in. Maar iedereen vond het heel leuk.

               

en nog wat foto's 

                   

Winters dorp

Met handvaardigheid hebben we van karton een dorpje gemaakt. Elk huisje of flat heeft zijn eigen verlichting. Dat moest in het huisje worden aangelegd. Het was een hele klus, maar het resultaat mag er dan ook zijn. Meer foto's staan bij foto album groep 7/8