Home
Menu
Zoek
Zoeken Annuleren

Schoolreisjes

Alle groepen gaan deze week op schoolreisje. Dat is genieten voor de kinderen!

Koningsspelen

Op 20 april hadden we met elkaar een fantastische dag met de Koningsspelen.
De jonge kinderen genoten van tal van leuke spelletjes op het plein. De bovenbouw was sportief bezig in en rond de sporthal met o.a. een uitdagende hindernisparcours. Een feestelijke en sportieve dag!

Kangoeroewedstijd 2018

Op donderdag 15 maart heeft de Bentetop meegedaan aan een wiskundewedstrijd, de Nationale Kangoeroewedstrijd. De wedstrijd bestaat uit 3 onderdelen: 

wizFUN: voor groep 3 (12 vragen in 30 minuten) & groep 4 (24 vragen in 60 minuten)

wizKID: voor groep 5 & 6 (24 vragen in 50 minuten)
* wizSMART:

 voor groep 7 & 8 (24 vragen in 50 minuten)


De wedstrijd is de grootste puzzel- en rekenwedstrijd van Nederland. Wat is er hard gepuzzeld in groep 3 t/m 8! Een erg leerzame wedstrijd. 
Een aantal foto's van de puzzelaars:

Leesvirusproject 

Van 29 januari t/m 13 april heerst er een virus in groep 6. Wanneer je besmet raakt met het virus kun je niet meer stoppen met lezen

Leesvirus is een project waarbij de kinderen 10 boeken lezen en uitwisselen, hun mening geven over de boeken en reageren op elkaars meningen. Hiermee bereiken de kinderen de volgende doelen: leesbevordering en leesplezier, toepassen van ICT-vaardigheden en communicatieve vaardigheden (formuleren van je mening en reacties uitlokken). Elke week zal er een vraag verschijnen op het internet en zal er een 'mening van de week' worden gekozen. Hier kunnen punten mee worden verdiend. Ook in de galerij van de leesvirussite komen er foto's van kunstwerken m.b.t. de 10 leesboeken. 

13 april hebben we de feestelijke afsluiting en hopen we natuurlijk een prijs in de wacht te slepen! 
Zie Project leesvirus