Home
Menu
Zoek
Zoeken Annuleren

Welkom: voorschool de Bentetop!

 

Bij voorschool De Bentetop kunnen kinderen van 2,5 tot 4 jaar zich bij ons op een speelse manier ontwikkelen. Samen met leeftijdgenootjes bieden wij een plek waar peuters samen groeien, leren en spelen! Elk dagdeel heeft een vast structuur en is ingedeeld rondom de vaste onderdelen zoals bijvoorbeeld de kringmomenten, spelen, knutselen, fruit eten en activiteiten.  Wij willen graag dat de peuters een leuke tijd hebben en daarom staat spelenderwijs leren en ontdekken centraal.

We beschikken over een mooie groepsruimte waar we gedurende de week één groep hebben van maximaal 16 peuters tussen de 2 en 4 jaar. De kinderen worden begeleid door twee pedagogisch medewerkers, aangevuld met een vaste vrijwilligster of stagiaire. De groepsruimte is ingedeeld in verschillende hoeken. Zo hebben wij een leeshoek, een bouwhoek, een huishoek, een themahoek en een atelier/knutselhoek.

Bij voorschool De Bentetop vinden we het belangrijk om het kind te benaderen op een manier die bij het kind past.  Wij respecteren de eigenheid van het kind. Ook vinden wij het belangrijk dat de peuter zich veilig en vertrouwd voelt op de voorschool. Dit zien wij als basis voor hun ontwikkeling. Verder werken wij zo goed mogelijk samen met de basisschool om een doorgaande lijn te garanderen. 
 

Wanneer de kinderen binnenkomen mogen ze eerst vrij spelen. Voor ouders is er gelegenheid om eventuele bijzonderheden door te geven. Vervolgens gaan we in de kring, waar we starten met een welkomstliedje. Wie zijn er allemaal? We bespreken het thema en we vertellen wat we vandaag gaan doen. Daarna gaan we beginnen met een knutselactiviteit zoals plakken, verven en knippen. Op woensdag gaan wij naar bibliotheek aan de overkant van de straat waar wij een boekje lenen voor mee naar huis. Op donderdag hebben we het speellokaal tot onze beschikking en hier doen we verschillende beweegoefeningen. ‘s Morgens eten we gezamenlijk fruit en tussen de middag een broodje. We spelen graag buiten op onze mooie grote schoolplein die wij delen met de kinderen van groep 1 en 2.  We sluiten de dag af in de kring we zingen, lezen een boekje of doen een spelletje.
 

VVE-programma
 

Op de voorschool werken wij met de VVE-programma Uk en Puk.  Hierbij horen verschillende thema’s waaruit wij kunnen kiezen. Ook gaan wij vaak met het thema van school mee om zo een doorlopende lijn te zijn met de basisschool. Om dit zo goed mogelijk uit te voeren is er regelmatig overleg met de leraren. Bij elk thema wordt het lokaal zo ingericht dat het passend is het bij het thema.
 

Praktische informatie
 

Voordat uw peuter geplaatst wordt op de voorschool plannen de pedagogisch medewerkers een intakegesprek. Tijdens dit gesprek wordt er uitleg gegeven over de voorschool. U bent natuurlijk altijd vrij om langs te komen met uw kind om eens te komen kijken!


Contactgegevens voorscholen Kinderopvang Kinderwerk
 

E-mail: info@kinderwerk.nu
Telefoonnummer: 0591 – 745 300
Voor de tijden van de voorschool, bezoek onze website: www.kinderwerk.nu

 

Ons lokaal:


Het hele lokaal.


De thematafel, met herfst inrichting. Deze passen we aan de hand van het thema aan.


De leeshoek en de kieskast.


De huishoek.


De bouwhoek.