Home
Menu
Zoek
Zoeken Annuleren

01.7 - Ons team

Schoolteam

Het team van De Bentetop werkt hard en enthousiast voor goed onderwijs aan uw kind. Onderling overleg en samenwerking zijn onmisbaar. In teamvergaderingen, werkbijeenkomsten en tijdens teamscholing geven we hier formeel vorm aan. Informele overleggen dragen ook bij aan een goede samenwerking.

Onderwijs is voortdurend in beweging, er zijn steeds nieuwe inzichten en ontwikkelingen. Wij streven naar een voortdurende verbetering van de kwaliteit van ons onderwijs. De kwaliteit staat en valt met de bekwaamheid van het team. In gezamenlijk overleg besluiten we wie welke scholing gaat volgen en welk scholingstraject we als team ingaan.

Vervanging bij ziekte leerkracht of lesuitval

Voor vervanging van leerkrachten is er een vervangingspool binnen Viviani. Momenteel is er niet meer altijd een invaller beschikbaar. Zo mogelijk ( bij ziekte voor een dag)  verdelen we de leerlingen over de andere groepen. Helaas komt het ook voor dat we ouders moeten vragen hun kind thuis te laten. Het is aan te bevelen om hier als ouders op voorbereid te zijn door iemand te vragen uw kind op te vangen indien noodzakelijk.

Lesuitval kan ook voorkomen door andere niet voorziene gebeurtenissen, waardoor we de kinderen niet in het schoolgebouw op kunnen vangen. Wanneer lesgeven niet mogelijk is, is er maar één oplossing: de kinderen gaan naar huis. Het is belangrijk dat ouders die tijdens schooltijden niet thuis zijn een opvangadres regelen en die doorgeven, zodat de school het kind naar het opvangadres kan laten gaan en er geen zorgen zijn over opvang bij calamiteiten. Opvang is ook erg handig als een kind gedurende schooltijd ziek wordt en niet langer in school kan blijven.

Stagiaires

Vanuit verschillende opleidingen ontvangen we regelmatig stagiaires binnen onze school. Het gaat om mensen die een opleiding volgen tot leerkracht of onderwijsassistent. Ze voeren in de groep hun opdrachten uit onder toezicht en verantwoordelijkheid van de groepsleerkracht. Stagiaires kunnen zelfstandig werken met een kind of een groep. De eindverantwoordelijkheid ligt daarbij altijd bij de groepsleerkracht die de functie van mentor vervult voor de stagiaire.

Media
  • leerkracht